logo rakys
bannerpreventiu
bannerpreventiuinterior

Gimnàstica especialitzada, dies per la seva realització: 

Dimarts de 15 a 16 h (al centre)

 

BENEFICIS:

botorosa Augmenten el to muscular. Els hipopressius disminueixen la mida de la cintura, ja que n’augmenten el to de repòs. En la pràctica s’observa que, en realitzar un exercici d’aquesta mena, la panxa entra sola, sense fer cap esforç per amagar-la. En relaxació, després d’unes setmanes, la persona es veu amb un abdomen més pla i dur.

botorosa Disminueixen el dolor d’esquena. Amb una constant incidència sobre una bona postura, fan que les vèrtebres se separin i que es descomprimeixin els discos intervertebrals per la disminució de la pressió.

botorosa Augmenten el rendiment esportiu. La millora de la musculatura respiratòria, l’increment de glòbuls vermells, la disminució de l’ansietat precompetitiva, més autoconfiança i la millora postural i biomecànica afavoreixen el rendiment esportiu. 

botorosa Resolen i prevenen la incontinència urinària. Totes les recerques mostren disminucions molt elevades de la incontinència urinària, fins i tot en dones d’edat avançada. L’augment de la sustentació que proporciona un sòl pelvià competent i la recol·locació de la bufeta en són algunes de les causes.

botorosa Prevenen hèrnies. Les hèrnies es produeixen per dos factors: un augment de pressió i un teixit que no aguanta. Els hipopressius eviten que els lògics increments de pressió dels esforços, la tos, la pràctica esportiva... provoquin hèrnies.

botorosa Són una excel·lent tècnica prepart i postpart. S’apliquen en clíniques i hospitals de molts països.

botorosa Milloren la funció respiratòria. Els músculs inspiradors i expiradors són potenciats per la pràctica d’hipopressius. Els asmàtics milloren la captació i l’aprofitament de l’oxigen.

botorosa Afavoreixen la postura i l’equilibri. Aquestes tècniques proporcionen una regulació del to muscular general. Disminueixen els excessos de to d’alguns grups musculars i augmenten el to dels músculs que ho necessiten. 

botorosa Solucionen i prevenen les caigudes d’òrgans interns. L’expiració que provoquen dins de l’abdomen fa que la bufeta, el recte i, en les dones, l’úter es recol·loquin al seu lloc.

botorosa En centrar-se en la respiració, disminueixen l’ansietat i milloren l’autoconfiança.