logo rakys
bannersol
bannersolinterior

La fisioteràpia uroginecològica i obstètrica és l’especialitat de la fisioteràpia encarregada de tractar disfuncions urològiques, ginecològiques, obstètriques i coloproctològiques. Va dirigida a prevenir, millorar i solucionar diferents alteracions del sòl pelvià mitjançant tractaments senzills i eficaços. La menopausa, l’envelliment natural, els múltiples parts, algunes pràctiques esportives, cirurgies pelvianes i l’estrenyiment són alguns dels factors que influeixen en les alteracions funcionals del nostre sòl pelvià.

 

I... Què és el sòl pelvià?

La musculatura del sòl pelvià, també anomenada perineu, és un conjunt de músculs situats a la part baixa de l’abdomen que tenen la funció de donar suport als òrgans pelvians (bufeta, úter i recte). 

Un debilitament d’aquesta musculatura, sumat a les grans pressions que s’exerceixen des de l’abdomen, comportarà pèrdues urinàries o altres disfuncions del sòl pelvià.

 

Què es pot tractar mitjançant la fisioteràpia uroginecoloproctològica?

botorosa Incontinència urinària

botorosa Incontinència fecal i/o gasos

botorosa Caigudes dels òrgans interns (prolapses)

botorosa Àlgies perineals

botorosa Disfuncions sexuals: disparèunia (dolor durant les relacions sexuals)

botorosa Vaginisme

botorosa Restrenyiment distal

botorosa Tractaments pre i postquirúrgics

botorosa Preparació per al part

botorosa Postpart

 

Cuida’t el perineu, pren consciència dels seus músculs i troba la forma de mantenir-los forts i sans. Per tu, per la teva salut.

CUIDEM EL SÒL PELVIÀ!!!