logo rakys
bannergim

 

 

 

 

NOVEDAD¡¡¡

tronco

Recientemente hemos incorporado en el Centro de Fisioterapia i Salut RAKYS, el tratamiento del suelo pélvico, con un método innovador y efectivo que aborda muchas de las patologías de este, ayudando a reequilibrar el cuerpo, la respiración y nuestra estática corporal, todo en conjunto nos aporta un trabajo muy potente a nivel perineal.

 

Se trata del:

Método   de    Reeducación pelviperineal oceptiva   5P©

Es un Método creado por Chantal Fabre-Clergue, el cual la responsable de su enseñanza aquí en España es Begoña Caldera Brea, la que tenido el placer de conocer y es una gran profesional y excelente persona.

¿EN QUE CONSISTE EL METODO 5P?

  • En el uso de un tronco especial, con un peso y unas medidas concretas, que han sido estudiadas para su mayor efectividad.
  • Se activa el sistema tónico postural del cuerpo, por medio de una superficie inestable, asociado un trabajo de espiración frenada.

¿VENTAJAS DEL MÉTODO 5P?

  1. No invasiva, no requiere tacto vaginal.
  2. No tiene contraindicaciones
  3. Totalmente compatible con otros métodos de reeducación.
  4. Opción terapéutica interesante para el mantenimiento y trabajo del paciente en su domicilio.

 

¿QUE BENFICIOS APORTA EL METODO 5P EN NUESTRO PERINÉ?

ü Favorece el despertar de las sensaciones perineales

ü Normaliza el tono de los músculos del suelo pélvico, tanto si están hipertónicos, porque los relaja, como si están hipotónicos porque los fortalece.

ü Tonifica el periné posterior.

ü Libera la respiración del diafragma

ü Mejora la gestión de las presiones intrabdominales.

ü Mejora el tono de todos los músculos del CORE

ü Mejora la postura y su esquema postural.

 
 
 
 
 
 
 
8-05-2019

QUINA IMPORTÀNCIA TÉ LA FISIOTERPIA EN L'EMBARÀS

 

La Fisioteràpia en embarassades està cada dia més present en la nostra societat, tant en l'embaràs com en el part i post-part.

Tota dona embarassada experimenta múltiples canvis en el seu cos:

-Canvis musculars

-cardiovasculars

-hormonals

-respiratoris

-digestius

-a la micció i un llarg etcètera...

La respiració passarà a ser toràcica.

Els canvis hormonals faran que la flexibilitat augmenti. Alguns músculs seran més febles.

 Hi haurà un augment de les vegades en què es micciona. El pes augmentarà, el centre de gravetat canviarà, augmentarà la curvatura lumbar. Una cosa porta a l'altra i es donen una infinitat de canvis en cadena.

Tots aquests canvis es donaran en un període de temps relativament curt, fent treballar molt al cos per poder adaptar-se. Això es pot traduir en problemes durant i després de l'embaràs.

Dins de tots els possibles problemes n'hi ha tres que són els més comuns:

1. mal d'esquena,

2. dolor pèlvic

3. incontinència urinària.

D'altra banda, també són freqüents els problemes circulatoris a les cames (pesadesa, retenció de líquids ...)

Hi ha estudis que mostren la gran utilitat d'acudir al fisioterapeuta davant d'aquests problemes. Aquesta és la raó per la qual la Fisioteràpia en embarassades té una gran tasca.

 
 
 
12-01-2018
BOLES XINESES, QUAN ES PODEN UTILITZAR I PERQUÉ?

 

Hi ha molts mites i llegendes al voltant de les boles xineses.

 Es venen en nombrosos sex shops i botigues eròtiques, amb l'argument que la vibració produïda per les boletes del seu interior, és una font d'enorme plaer. Això té molt poc o res a veure amb la realitat. Les boles xineses realment són bones per enfortir el sòl pèlvic i per tant per millorar la nostra vida sexual.

Una curiositat: saps d'on vénen les anomenades boles xineses? El seu origen no és xinès sinó japonès. Van ser inventades per un emperador amb moltes concubines (relacions extramatrimonials) i poc temps per a jocs preliminars. Més tard van ser utilitzades per les geishas per enfortir el sòl pèlvic.

T'atreveixes a fer-les servir?

La primera recomanció es visitar a un fisioterapeuta especialtizat en el sòl pelvic, per tal de valorar la teva musculatura perineal,  ell/a t’indicarà com utilitzar-les i el que es mes important; si són adients en el teu cas o no.

Moltes vegades ens trobem que acudeixen a la nostra consulta persones amb problemes d’incontinència i explicant que els han recomanat unes boles xineses, en nombroses  ocasions, la musculatura esta tan debilitada que no les aguanten i fins i tot es pot arribar a lesionar la musculatura.

Hem de realitzar una valoració a nivell de fisioteràpia del to i la resistència d’aquesta musculatura, valorar episiotomies i cicatrius, el treball muscular de periné en general. En funció d’aquesta valoració recomanem a la pacient si cal començar per les boles xineses o no, perquè si la musculatura esta molt debilitada, primer haurem d’enfortir-la amb exercics com puguin ser el Kegels o amb elestroestimulació o amb biofeetback, fins aconseguir un bo to muscular, que sigui capaç d’aguantar les boles xineses i estimular la musculatura.

Com són? Les boles xineses "estàndard", que podem trobar en qualsevol botiga especialitzada, consten de dues boles unides i un cordill per manipular-les. Però podem trobar kits de boles xineses de diferents mides i pesos per iniciar un exercici progressiu del nostre sòl pèlvic.

De quin material han de ser? Les boles xineses actuen com pesa en la nostra musculatura. Hem de tenir cura amb el material: ha de ser no porós (el plàstic per exemple ho és i pot acumular bacteris), suau, i amb el cordill d'extracció plastificat o del mateix material que les boles. Mai de fil, on sí es pot acumular brutícia i crear-nos problemes. La silicona o el elastomed són fantàstics materials. És recomanable invertir en unes boles xineses de qualitat, ja que segurament el pes també estigui mesurat de forma adequada.

¿La meva vida sexual serà millor? En realitat, les boles xineses tenen una funció de "pesa" per a la musculatura pèlvica però no es pot negar que té beneficis per a la vida i salut sexual. A més milloren la fase del desig; portar les boles xineses pot resultar molt eròtic, com portar llenceria sexy. A moltes dones els ajuda a fantasiejar el portar unes boles xineses sense que ningú ho sàpiga. Un efecte molt més directe és el que té sobre la lubricació: les boles contenen altres petites boletes a l'interior que es mouen i estimulen les parets de la vagina, afavorint el flux sanguini i millorant notable i instantàniament els nivells de lubricació (d'aquí  l ús de l'esmentat emperador japonès). D'altra banda, la musculatura pèlvica es contrau i relaxa durant l'orgasme i, tant els exercicis de sòl pèlvic actius com l'ús de les boles xineses, enforteixen la musculatura fent els orgasmes més intensos i llargs.

 
 
 
 
 
 
19-06-2017
 
 
                                                              HIPOPRESSIUS:
 
hipo

Heu sentit parlar dels abdominals hipopressius?,Són realment tants els beneficis com es diu?

 

T'expliquem en què poden ajudar-te.

Alarmes del sòl pelvià

Abans de patir incontinència, la manca de to muscular del sòl pelvià, pot avisar-nos de diverses maneres:

1. Vagina oberta. Es manifesta amb sorolls o perquè entra aigua.

2. Sensació de pes a la vagina i al sòl pelvià.

3. Pèrdua de qualitat en la relacions sexuals.

4. Abdomen prominent en persones primes.

L'ideal és que un fisioterapeuta especialista en sòl pelvià et faci una bona història clínica i també una exploració.

Però ... quèn els hipopressius?

TREBALLAR SENSE PRESSIÓ

POSTURA I APNEA.

La combinació d'una bona postura eliminant l'aire dels nostres pulmons és clau per executar amb èxit aquests exercicis. "No és només ficar panxa endins. Per notar resultats és essencial que personal especialitzat ens ensenyi a fer-ho. Almenys les primeres classes és necessàri .

TONIFIQUEN EL SÒL PELVIÀ

FAIXA ABDOMINAL.

Els abdominals clàssics, els de pujar i baixar l'esquena, treballen més els músculs rectes de l'abdomen (la rajola de xocolata), els hipopressius són més efectius sobre els músculs oblics i els transversos, el que es coneix com faixa abdominal. A més d'endurir la panxa, afinen la cintura i, com a conseqüència, enforteixen el sòl pèlvic.

A qui van dirigits?

A TOTS ELS PUBLICS

Aquests exercicis van néixer perquè els músculs abdominals tornessin al seu lloc després de l'embaràs però això està canviant. Al principi només hi havia dones en fase de postpart, però ara hi ha dones i homes de tot tipus d'edats. Ho fan perquè se senten bé i perquè venir a aquestes classes els evita dolors d'esquena. A més el fet d’enfortir la musculatura profunda es basic per tal de millorar el rendiment en qualsevol esport.